Wist je dat spoorbielzen al sinds 1550 worden gebruikt? Ze werden eerst gebruikt om makkelijkere en snellere routes voor treinen in Duitsland te maken, maar vandaag de dag worden ze veel gebruikt in de tuin. Zoek je wat inspiratie om toe te passen in jouw tuin? Wij hebben wel een aantal ideetjes voor je. 

1. Een schommel

We weten niet hoe het met jou zit, maar in onze tijd was de schommel het beste deel van de speeltuin (en nog steeds!). Wat is er nou leuker dan een gigantische schommel in je tuin te hebben en rustig rond te wiebelen terwijl je een boek leest? Geloof ons: jij wilt dit.

Het ziet er misschien een beetje technisch uit, maar de basis is van rechtopgeplaatste spoorbielzen en wat touw. Zoek een leuk stoeltje en je bent klaar!

2. Zwevende stoeltjes

Ben je gewone stoelen een beetje zat? Wij ook. Geef je tuin een unieke uitstraling met een zwevend bankje. Dit is gegarandeerd een opkomende tuintrend, dus start er snel mee! Je geeft je tuin een simpele, stijlvolle en tijdloze look. Het wordt gegarandeerd hét gepreksonderwerp op je volgende feestje!

3. Moestuin

Wil je in 2019 wat seizoensgroenten gaan kweken? Dan heb je enkel maar een verhoogde moestuin nodig. Dat is niet alleen veel beter voor je knieën en rug, je planten hebben extra ruimte voor hun wortels en de grond is beter gedraineerd. Als je last hebt van slakken is het ook perfect, want zij kunnen er nu ook lastiger bij!

4. Trappen

Wij zijn groot fan van tuinen met hoogteverschil en nog grotere fan van trappen gemaakt van spoorbielzen. Als je dimensies in je tuinen maakt lijkt hij groter en kun je je tuin opdelen in verschillende stukken. Bijvoorbeeld als je een deel van je tuin wilt gebruiken om te tuinieren en een ander als zithoek.

5. Een vijver

Heb je altijd al een vijver in je tuin gewild? Water geeft je tuin een hele nieuwe dimensie en je kunt eindelijk wat waterplanten in je handen krijgen! Het geeft een relaxte en rustgevende atmosfeer en je zult al snel zien dat je nieuwe insecten en diersoorten in je tuin vindt!

Wat ga jij volgend jaar doen?