Tuinieren is erg leuk en een tuin zonder bloemen en planten is eigenlijk niet compleet. En wat tuiniert nou fijner dan een moestuin die wat hoger staat? Met een verhoogde plantenbak springen je bloemen en planten net wat meer in het oog. En dat verdienen ze natuurlijk. Je bielzen gebruiken als plantenbak? Zo doe je dat.

Spoorbielzen zijn van oudsher altijd gemaakt van eikenhout. De afgelopen jaren werden veel spoorbielzen vervangen door door betonnen exemplaren, maar zowel op de hoofdbaan als op rangeersporen kun je nog steeds houten bielzen terugvinden.

Bielzen gebruiken als plantenbak

Nu de houten bielzen niet meer worden gebruikt op het spoor, kunnen wij ze mooi gebruiken voor in de tuin. En natuurlijk geven we je wat tips en inspiratie mee, zoals bijvoorbeeld bielzen gebruiken als plantenbak.

Een plantenbak die is gemaakt van bielzen geeft je tuin net een beetje extra karakter. Het heeft een klassieke uitstraling, maar doet wel wat natuurlijker aan dan stenen plantenbakken. Ook geven ze een wat ouderwets en geleefd effect, wat erg gaaf kan zijn. Je kunt er planten in zetten, maar wat dacht je van een eigen moestuin? De verhoging zorgt ervoor dat je niet zover hoeft te bukken wanneer je in de tuin werkt en dat is natuurlijk een extra voordeel.

Wees creatief!

Je kunt de hele lengte van de bielzen gebruiken voor je plantenbak, maar je kunt ze ook door ons in stukken laten zagen. Ook de hoogte kan variëren. Je kunt ze zo hoog of laag maken als je zelf wilt en ook verschillende hoogtes kiezen. Het kan ook erg mooi zijn om verschillende bloembakken te maken met allemaal een andere hoogte. Ook kun je kiezen om ze horizontaal te stapelen, maar je kunt ze ook verticaal in de grond steken. Wat vind jij het mooist?

Het is natuurlijk leuk om te kijken wat anderen met hun spoorbielzen doen. Daarom vinden we het leuk als je je creaties naar ons opstuurt, zodat wij een foto op onze website kunnen plaatsen. Zo kunnen anderen klanten ook iets leuks maken van hun spoorbielzen!