Bloembakken maken van spoorbielzen

Van spoorbielzen kun je zoveel dingen maken, de mogelijkheden zijn zo goed als eindeloos. Heb je zin om wat planten in je tuin te plaatsen, maar wil je dat ze wat meer in het oog springen? Dan zijn bloembakken van spoorbielzen een leuke optie!

Van oorsprong zijn spoorbielzen eigenlijk altijd van hout. Ze werden altijd gemaakt van gecreosoteerd eikenhout. Door de jaren heen zijn de eiken houten bielzen veelal vervangen door betonnen dwarsliggers, dit geldt voor de hoofdbaan ( belangrijkste of het meest intensief gebruikt spoortraject ) op plaatsen als opstel sporen of rangeer sporen vind je nog steeds houten dwarsliggers.

Bloembakken van spoorbielzen

Nu ze niet meer op het spoor worden gebruikt, kun jij ze mooi gebruiken in de tuin. Platenburg Spoorwerken haalt de bielzen van het spoor en biedt ze aan voor de verkoop. Natuurlijk geven we je graag wat inspiratie mee, zoals bijvoorbeeld door het maken van bloembakken van spoorbielzen.

Bloembakken van spoorbielzen geven je tuin net een beetje extra. Het heeft een klassieke uitstraling, maar doet wat natuurlijker aan dan stenen plantenbakken. Daarnaast geven gebruikte bielzen een ouderwets effect, wat erg charmant kan zijn. Je kunt er planten in zetten, maar wat dacht je van een eigen moestuin? De verhoging zorgt ervoor dat je niet zover hoeft te bukken wanneer je in de tuin werkt en dat is natuurlijk een extra voordeel.

Laat je creativiteit de vrije loop

Je kunt de spoorbielzen in zijn geheel gebruiken, maar je kunt ze natuurlijk ook in stukken zagen voor een wat speelser effect. Ook in de hoogte kun je variëren. Het is ook leuk om verschillende bloembakken te maken met ieder een andere hoogte. Zo krijg je wat meer reliëf in je tuin. Daarnaast kun je ze liggend plaatsen, maar ook verticaal. Het is maar net wat je zelf het mooist vindt.

Het is natuurlijk leuk om te kijken wat anderen met hun spoorbielzen doen. Daarom vinden we het leuk als je je creaties naar ons opstuurt, zodat wij een foto op onze website kunnen plaatsen. Zo kunnen anderen klanten ook iets leuks maken van hun spoorbielzen! Mail ons je foto’s hier.

[fts_pinterest type=boards_list pinterest_name=platenburgspoorbielzen boards_count=6]