6 Briljante toepassingen voor dwarsliggers

Spoorbielzen zijn een van de meest veelzijdige landschapsmaterialen die er zijn en ze zijn ook nog eens hartstikke betaalbaar. Je kunt er onvoorstelbaar veel creatieve dingen mee doen, zowel in de tuin als in huis. Heb je geen zin meer in timmerwerk en wil je je tuin toch een beetje opknappen? Spoorbielzen zijn perfect.

1. Een rustieke strandtuin van spoorbielzen

ls je korte dwarsliggers verticaal gebruikt als rand, kunt u een authentieke strandlook creëren. Ze lijken immers op golfbrekers. Zaag ze niet in dezelfde hoogte, maar zorg dat het allemaal anders zodat je een gevarieerde rand krijgt. Je kunt het hout behandelen of schilderen, zodat het lijkt alsof het door de zon en wind gebleekt is. Het is mooi om het aan te kleden met planten.

2. Een oprit van spoorbielzen

Je kunt dwarsliggers leggen zoals je tegels legt en een mooie, slijtvaste oprijlaan maken. De dwarsliggers moeten worden ingebed en gelegd in een patroon dat jij prettig vindt en dat breed genoeg is voor alle auto’s die regelmatig gebruik maken van de oprit.

3. Een buitenmuur

Een opvallend en leuk idee is het om een ​​tuinmuur volledig af te dekken met spoorbielzen in de lengte.

4. Hekken om je tuin op te delen

Plaats de dwarsliggers in beton en maak er een hek van. Je kunt dit doen om je tuin op te delen of om eet-, amusement- en speelgebieden van elkaar af te scheiden.

5. Dwarsliggers als stapstenen

Je kunt de dwarsliggers ook gebruiken om een pad aan te leggen. Ze zorgen voor een droog en stabiel pad en houden je gazon goed. Als je naar de schuur moet is het leuk om over een pad van dwarsliggers te lopen.

6. Plantenbakken

Maak grote, dikke plantenbakken voor gebruik binnen of buiten. Ze zien er fantastisch uit met kleine bomen of palmen en fruitbomen en kunnen die sombere hoek vullen in je tuin of huis.

Spoorbielzen zijn meer dan alleen oud hout; ze hebben vaak prachtige kleuren en een aantrekkelijk versleten uiterlijk. Spoorbielzen zijn het perfecte materiaal voor het maken van authentieke ornamenten, speciale functies en randen.