7 Creatieve dingen die je met spoorbielzen kunt doen

Nu het spoor in heel Nederland wordt vernieuwd, blijven de oude, houten spoorbielzen over. Weggooien is zonde, dus zorgen wij ervoor dat ze beschikbaar zijn voor particulieren. Je kunt je tuin ermee pimpen of ze gebruiken in huis, maar wist je dat je er ook creatieve dingen mee kunt doen? Bijvoorbeeld op een van de volgende manieren.

#1 Gebruik ze als wijnrek

Gewoon door simpelweg gaten te boren (het liefst wel scheef want wijn moet immers liggen) in de biels. Je kunt hier meerdere bielzen voor gebruiken en ze vervolgens aan de muur monteren. Dit heeft een hele rustieke en landelijke uitstraling en zal zeker hoge ogen scoren!

#2 Gebruik ze als fietsenrek

Je kunt spoorbielzen ook gebruiken als de onderkant van een verplaatsbaar fietsenrek. Monteer het rek erop en klaar is Kees! Of je maakt inkepingen in de spoorbielzen waar je fietsband net tussen past.

#3 Gebruik ze als rand voor een joules-de-boules-baan

Zo kun je voortaan lekker spelen in je eigen achtertuin en krijgen de gebruikte bielzen van het Nederlandse spoor ook nog eens een tweede leven. Natuurlijk kun je ook bloembakken afranden met spoorbielzen.

#4 Gebruik spoorbielzen in de slaapkamer

Bijvoorbeeld als onderstel voor je bed. Maak bijpassende tafels en je zult zien dat je meteen een hele landelijke kamer hebt. En het ziet er ook nog eens mooi uit ook!


#5 Tover ze om tot lantaarnpaal

Je kunt je spoorbielzen ook gebruiken als lantaarnpaal. Zaag ze hiervoor scheef af om de regen af te laten vloeien en schuur ze glad met een schuurmachine. Je kunt ze ook nog behandelen om het hout langer mee te laten gaan en te beschermen, of een andere kleur te geven. Graaf vervolgens een gat van ongeveer 45 centimeter diep, met 5 centimeter ruimte om de spoorbiels heen. Het is slim om de spoorbielzen te laten verzinken in grind, zodat het water goed weg kan lopen. Zet de palen goed vast en bevestig er duurzame verlichting op, bij voorkeur van roestvrij staal.

#6 Zet er zonnepanelen op

Wil je zonnepanelen, maar heb je geen plek op je dak? Je kunt ze ook in de tuin kwijt. Je kunt de spoorbielzen gebruiken om de panelen op te zetten, voor meer stevigheid.

#7 Gebruik spoorbielzen als kozijnen

Wil je je huis wat landelijker inrichten? Kies dan eens een keer niet voor aluminium, stalen of kunststof kozijnen, maar gebruik je spoorbielzen! Je kunt zowel je deurposten als ramen aankleden met spoorbielzen, wat een erg ouderwetse, maar gezellige sfeer geeft.

Laat je resultaat zien!

Gebruikte spoorbielzen zijn uitstekend geschikt voor het maken van spectaculaire speelplaatsen, hutten en klimrekken. Stuur vooral je resultaat op, wij vinden het super leuk om te zien wat jij met onze spoorbielzen hebt gedaan!

Spoorbielzen bestellen

Geïnspireerd geraakt? Ga deze zomer lekker aan de gang voor je kinderen. Wij bezorgen de spoorbielzen door heel Nederland aan huis. Je kunt ons bereiken op 0486 46 4161.

Pinterest

[fts_pinterest type=boards_list pinterest_name=platenburgspoorbielzen boards_count=6]