Een stoel maken van spoorbielzen

Is je tuinset aan vervanging toe en heb je geen zin om net als drie miljoen anderen een steigerhouten tuinset aan te schaffen? Je kunt ook kiezen voor spoorbielzen! Een stoel maken van spoorbielzen is best eenvoudig en het staat ook nog eens erg stoer. Daarnaast gaan spoorbielzen ook nog eens heel erg lang mee.

Nu spoorbielzen niet meer op het spoor worden gebruikt, kun jij ze mooi gebruiken om wat creatiefs mee te doen. Platenburg Spoorwerken haalt de bielzen van het spoor en biedt ze aan voor de verkoop. Natuurlijk geven we je graag wat inspiratie mee, zoals bijvoorbeeld een stoel maken van spoorbielzen

De herkomst van spoorbielzen

Van oorsprong zijn spoorbielzen eigenlijk altijd van hout. Ze werden altijd gemaakt van gecreosoteerd eikenhout. Door de jaren heen zijn de eiken houten bielzen veelal vervangen door betonnen dwarsliggers, dit geldt voor de hoofdbaan ( belangrijkste of het meest intensief gebruikt spoortraject ) op plaatsen als opstel sporen of rangeer sporen vind je nog steeds houten dwarsliggers. Het hout is behandeld en daardoor is het erg duurzaam. Je kunt er dus vanuit gaan dat je lang van je bielzen kunt genieten.

Een stoel maken van spoorbielzen: dit heb je nodig

Een mooie stoel bestaat uit een zitstuk, rugleuning en zes opgestapelde bielzen. De bielzen van Platenburg Spoorwerken zijn 260 centimeter lang, waardoor je de bielzen kunt zagen en er voor je stoel maar drie nodig hebt. Meet uit hoe breed je de stoel wilt hebben en zaag het zitstuk en de rugleuning. Stapel de bielzen drie aan drie en monteer het zitstuk ten hoogte van de onderste biels. Zo krijg je een lekkere diepe stoel. Kleed hem aan met een fijn kussen en klaar is Kees!

Laat ons je resultaat zien!

Gebruikte spoorbielzen zijn uitstekend geschikt voor het maken van meubels. Of je nu een stoel wilt maken van spoorbielzen, een bankje of een bijpassende tafel: het kan allemaal. Stuur vooral je resultaat op, wij vinden het super leuk om te zien wat jij met onze spoorbielzen hebt gedaan!

Spoorbielzen bestellen

Geïnspireerd geraakt? Dit is het moment om aan de slag te gaan! Wij bezorgen de spoorbielzen door heel Nederland aan huis. Je kunt ons bereiken op 0486 46 4161.

[fts_pinterest type=boards_list pinterest_name=platenburgspoorbielzen boards_count=6]