Spoorbielzen zijn gemakkelijk te gebruiken en ongelooflijk veelzijdig; er zijn bijna geen toepassingen waarbij je géén spoorbielzen kunt gebruiken. Van het maken van tuinpaden tot het maken van een uniek meubelstuk voor in huis of in de tuin: we hebben van onze klanten al van alles gehoord. De veelzijdigheid zorgt er ook voor dat mensen ze veelvuldig gebruiken in de tuin, want het bespaart immers veel geld. Maar er zijn ook grenzen. Je kunt van spoorbielzen een verhoogd terras maken, maar het is niet slim om spoorbielzen te gebruiken voor het hele terrasoppervlak. Het kan wel, maar houd dan wel rekening met extra onderhoud en gladheid.

Als je een verhoogd dek voor een terras maakt, zijn spoorbielzen een uitstekend materiaal om het platform op te bouwen en nette randen te creëren voor het terras. Zoek wel spoorbielzen uit die er nog goed uit zien, want ze moeten wel enige stevigheid bieden. Dwarsliggers zijn ook ideaal voor het bouwen van muren of balustrades voor je terras.

De uitdagingen van het gebruik van dwarsliggers voor een verhoogd terras

Het is mogelijk om een ​​terras te bouwen met behulp van spoorbielzen voor het oppervlak zelf, maar je zult een aantal uitdagingen tegenkomen. Het vastzetten van de spoorbielzen op hun plaats en ze plat houden kan moeilijk zijn (vooral als je een betonnen fundering voor het terrasoppervlak hebt gemaakt). Gebruikte dwarsliggers zijn ook niet speciaal voor dit doel ontworpen, dus in tegenstelling tot houten of composiet terrasplanken, zijn er geen groeven om te voorkomen dat je deck na verloop van tijd glad wordt. Je kunt de structuur van uw dwarsliggers echter zelf aanpassen, zodat je je terras veilig en antislipvrij kunt houden.

Ten slotte is een maaidek dat volledig is gemaakt van spoorbielzen duurder dan een maaidek dat is gemaakt met traditionele dekmaterialen. Veel huiseigenaren houden echter van het algemene effect en geloven dat het het extra geld waard is.

Een terras maken van spoorbielzen

Als je ervoor kiest om een ​​verhoogd terras te bouwen met behulp van spoorbielzen, kan dat in principe op dezelfde manier als je een pad van spoorbielzen maakt. Vergeet niet om zand toe te voegen om je dwarsliggers op hun plaats te houden en om elke dwarsligger goed vast te zetten. Je zult ook je terras op de juiste manier moeten afsluiten en onderhouden om te zorgen dat de bielzen blijven liggen en om te voorkomen dat familieleden of gasten op het hout wegglijden.