Niets is zo mooi in een tuin als wat hoogteverschil. Het geeft je tuin een erg mooi perspectief en je zult je voelen alsof je op vakantie bent. Lijkt het je een goed idee om een trap in de tuin te maken, maar twijfel je over hoe je dat aan gaat pakken? Waarom gebruik je geen oude bielzen? Het is een voordelige en bovendien duurzame oplossing.

Dus je wilt een trap in de tuin gaan maken? Wat een leuk idee! Of je nu een paar eenvoudige treden wilt of een hele traphelling: het kan allemaal met bielzen. Ga je voor gebruikte bielzen, dan is dat bovendien een duurzame manier om je tuin net dat beetje extra te geven.

Waarom spoorbielzen?
Van oorsprong werden spoorbielzen eigenlijk altijd van gecreosoteerd eikenhout gemaakt. Door de jaren heen zijn de eikenhouten bielzen veelal vervangen door betonnen dwarsliggers, vooral op de hoofdbanen waar veel treinverkeer komt worden de bielzen nu vervangen. Op plekken met opstel- of rangeersporen zie je nog vaak houten dwarsliggers.

Een tweede leven voor spoorbielzen
Nu ze niet meer op het spoor worden gebruikt, kun jij ze gebruiken in de tuin of zelfs binnen. Platenburg Spoorwerken haalt de bielzen van het spoor en biedt ze aan voor de verkoop. Natuurlijk geven we je graag wat inspiratie mee, zoals bijvoorbeeld het maken van een trap met spoorbielzen.

Een trap in de tuin: zo pak je het aan
Als je een trap in de tuin gaat maken is het slim om ook de randen te verstevigen met bielzen. Ga je bielzen kopen? Tel dan niet alleen het aantal treden dat je wilt aanleggen, maar denk ook na over bielzen bij de randen. Wij kunnen de bielzen voor je op maat zagen.

Als je aan de zijkanten ook spoorbielzen plaatst, zakt de hele trap minder snel weg en is je trap een stuk steviger.

Bielzen in plaats van stenen of beton
Spoorbielzen staan een stuk natuurlijker dan stenen of beton en ze zijn daarnaast ook wat zachter. Let er wel op dat ze glad kunnen worden na een regenbui, dus je doet er goed aan de spoorbielzen te schuren voor je er een trap van maakt.

Spoorbielzen bestellen
Geïnspireerd geraakt? Het wordt weer lekker weer, tijd om in de tuin te werken! Wij bezorgen de spoorbielzen door heel Nederland aan huis. Je kunt ons bereiken op 0486 46 4161.