Een trap maken van spoorbielzen

Variëren in hoogte kan je tuin een mooi perspectief geven. Je krijgt een net wat levendiger beeld en je tuin springt meer uit het oog. Wil je een trap gaan maken in je tuin, voor de sier of uit noodzaak? Maak hem van spoorbielzen! Een goedkope en tijdloze oplossing.

Dus je denkt erover om een paar trappen in je tuin- of landschapsproject te maken met spoorbielzen? Een paar eenvoudige zachte treden, of een ambitieuze traphelling? Je kunt werkelijk alle kanten op, met zowel gebruikte spoorbielzen als nieuwe. Mensen over de hele wereld gingen je al voor, dus inspiratie is er genoeg te vinden.

De herkomst van spoorbielzen

Van oorsprong zijn spoorbielzen eigenlijk altijd van hout. Ze werden altijd gemaakt van gecreosoteerd eikenhout. Door de jaren heen zijn de eiken houten bielzen veelal vervangen door betonnen dwarsliggers, vooral op de hoofdbanen waar veel treinverkeer komt worden de bielzen nu vervangen. Op plekken met opstel- of rangeersporen zie je nog vaak houten dwarsliggers.

Een trap van spoorbielzen maken

Nu ze niet meer op het spoor worden gebruikt, kun jij ze mooi gebruiken in de tuin of zelfs binnen. Platenburg Spoorwerken haalt de bielzen van het spoor en biedt ze aan voor de verkoop. Natuurlijk geven we je graag wat inspiratie mee, zoals bijvoorbeeld het maken van een trap met spoorbielzen.

 

Als je de trap gaat maken doe je er goed aan om ook de randen te verstevigen met spoorbielzen. Tel daarom bij het bestellen niet alleen het aantal treden, maar neem er ook de randen in mee. Je kunt de bielzen makkelijk zelf zagen, maar wij kunnen dat ook voor je doen. Als je aan beide kanten van de trap spoorbielzen plaatst, voorkom je dat het zand onder de trap wegspoelt en de boel in elkaar zakt. De trap zal zo veel stabieler blijven.

Spoorbielzen als alternatief voor stenen

Je kunt er ook voor kiezen zowel gebruikte als nieuwe spoorbielzen te gebruiken, voor een wat speelser effect. Spoorbielzen zijn in elk geval een mooi alternatief voor het gebruik van tegels of stenen. Heb je nog geen idee hoe je het wilt aanpakken? Bekijk dan hieronder de inspiratie.

Spoorbielzen bestellen

Geïnspireerd geraakt? Het wordt weer lekker weer, tijd om in de tuin te werken! Wij bezorgen de spoorbielzen door heel Nederland aan huis. Je kunt ons bereiken op 0486 46 4161.

[fts_pinterest type=boards_list pinterest_name=platenburgspoorbielzen boards_count=6]