Een beetje inspiratie is nooit verkeerd toch? Daarom laten we je in deze serie kennismaken met wat anderen over de hele wereld met oude spoorbielzen hebben gedaan. Vandaag: een Japans huis gemaakt van bielzen.

In Miyakeijma in Japan staat het Spoorbielzen Huis van Shin Takasuga. In 1970 waren Japanse architecten op zoek naar onafhankelijkheid. Een voorbeeld van deze zoektocht tussen eeuwenoude tradities en moderne architectuur is het Spoorbielzen Huis van Shin Takasuga. Het huis gemaakt van bielzen staat op een klein eiland genaamd Miyake in de Atlantische Oceaan.

spoorbielzen huis

Een huis gemaakt van bielzen

Het Spoorbielzen Huis werd in 1970 gemaakt als plek om terug te trekken en als tijdelijke verblijfplaats. Er was geen financiële ondersteuning, dus de lokale bevolking moest het huis zelf maken. De beslissing van Shin Takasuga om gebruikte spoorbielzen te gebruiken, zorgde ervoor dat de bouw van het huis vijf jaar duurde. Dat kwam niet door het gebruik van de bielzen, maar door het gebruik van één constructiemateriaal voor de hele structuur van het huis: de muren, vloeren, kozijnen, dakstructuur en de meubels: alles is gemaakt van bielzen. Het huis gemaakt van spoorbielzen is drie etages hoog en is gebouwd op een betonnen substructuur.