Spoorbielzen gebruiken voor je kunstproject

Ben je niet alleen praktisch creatief maar ook kunstzinnig creatief? Je kunt de spoorbielzen van Platenburg ook gebruiken voor een kunstproject. Spoorbielzen lenen zich perfect voor het bewerken tot beelden en geven je tuin of woning een prachtig en uniek kunstwerk. Er zijn al een aantal kunstenaars die kunst maken van spoorbielzen

Kunst zorgt voor emotie. Een geheime glimlach, een zucht, woorden van lof of woede, een blik van verbazing, of vluchtige gedachte en nadenken over de kunstwereld. Je kunt kunst op je eigen manier interpreteren en je er helemaal in verliezen. Kunst maken van bielzen wordt door kunstenaars over de hele wereld gedaan. De spoorbielzen worden vervangen en worden in de loop van tijd dus unieke materialen.

Van biels naar beeld

Kunstenaar Jan Flierman is druk bezig met kunst maken van spoorbielzen. Op zijn website zijn verschillende kunstwerken te zien, die je weer inspiratie kunnen geven. De beelden van Flierman zijn gemaakt van ruwe spoorbielzen en zijn helemaal uniek. Omdat de spoorbielzen van het spoor verdwijnen zullen ze over een tijdje een collectors item worden, wat de kunstwerken nog unieker maakt.

Het opnieuw gebruiken van de spoorbielzen is duurzaamheid pur sang en Flierman stopt al zijn creativiteit in het bewerken van de. Ze hebben vaak een communicatieve betekenis en zijn werkwijze verschilt. Soms werkt hij gepolijst en verfijnd, maar soms erg grof en tast hij de spoorbiels nauwelijks aan. Hij maakt bij het verwerken gebruik van niet-organisch materiaal zoals polyesterhars, glas en tin.

Spoorbielzen bestellen

Geïnspireerd geraakt? Laat je creativiteit de vrije loop en maak dat kunstwerk! Wij bezorgen de spoorbielzen door heel Nederland aan huis, ideaal! Je kunt ons bereiken op 0486 46 4161.

[fts_pinterest type=boards_list pinterest_name=platenburgspoorbielzen boards_count=6]