Een open haard maken van spoorbielzen

Buiten raast de wind door de bomen en sneeuwvlokken stapelen zich op tegen de ramen. Gelukkig zit jij binnen, waar het haardvuur zachtjes knettert en een intieme sfeer creëert. Heb je nog een open haard die letterlijk staat te verstoffen? Met spoorbielzen geef je hem een prachtige, authentieke uitstraling.

We weten het: nu is niet het moment dat je aan sneeuw en kou denkt. Maar als jij deze winter wilt genieten van een prachtige vuurtje, zul je de openhaard nu al moeten maken. Er gaat natuurlijk niets boven een knetterend, knus haardvuur en een lekker glaasje glühwein in je handen toch? En als je dan kunt genieten van de open haard die jijzelf hebt gemaakt is het plaatje helemaal compleet natuurlijk.


Hout stoken in de open haard

Er gaat werkelijk niets boven het stoken van een authentiek haardvuur. Het geluid, de geur: het is werkelijk heerlijk. Je kunt kiezen voor twee soorten haarden: een open en gesloten houthaard. Een open houthaard geeft erg veel warmte en sfeer, maar het rendement is wel laag: 10 tot 20 procent. Dat komt omdat de meeste warmte via de schoorsteen naar buiten gaat. Je stookt dus een klein beetje voor de mussen.

Kies je voor een gesloten houthaard, dan heb je gegarandeerd een hoog rendement: 75 tot 85 procent. Omdat de warmte niet weg kan, ligt de temperatuur hoger en is de verbranding optimaal. Als je geen centrale verwarming hebt en dus enkel afhankelijk wilt zijn van je houtvuur, is een dichte haard het slimst. Dit is ook erg verantwoord en duurzaam.

Open haard maken van spoorbielzen

Heb je een open haard die niet meer wordt gebruikt, omdat je al jaren centrale verwarming hebt? Dan nog kun je hem een make-over geven en ervoor zorgen dat je in huis wat meer sfeer krijgt. Spoorbielzen zijn hier perfect voor. Het is toch zonde de open haard dicht te maken terwijl je er zoveel leuke dingen mee kunt doen?

Gebruikte spoorbielzen zijn uitstekend geschikt voor het creëren van spectaculaire openhaardranden, lateien en schoorsteenmantels. Of je nu gaat voor een rustieke, verweerde look of meer toespitst op een tijdelijke, moderne uitstraling: het kan allemaal. . Stuur vooral je resultaat op, wij vinden het super leuk om te zien wat jij met onze spoorbielzen hebt gedaan!

Spoorbielzen bestellen

Geïnspireerd geraakt? Dit is het moment om je huis knus te maken voor de winter! Wij bezorgen de spoorbielzen door heel Nederland aan huis. Je kunt ons bereiken op 0486 46 4161.

[fts_pinterest type=boards_list pinterest_name=platenburgspoorbielzen boards_count=6]