Platenburg spoorwerken is vaste leverancier van gebruikte eiken spoorbielzen. Spoorbielzen zijn de laatste jaren erg populair, met name door hun veelzijdigheid aan toepassingen. Spoorbielzen gebruiken in de tuin zie je steeds meer, het heeft veel voordelen. 

In de afgelopen eeuw werden houten dwarsliggers het meest gebruikt op het spoor, vooral in toepassingen met zware rails en bruggen. Om een beeld te geven van waarom spoorbielzen uitstekend zijn voor gebruik in de tuin, zullen we eens wat vertellen over hun kenmerken.

De voordelen van hout

Hout heeft een uitstekende elasticiteit (om nog maar te zwijgen van de merkbare vasthoudendheid) en is absoluut een van de meest geschikte grondstoffen om spoorbielzen van te maken. Als je gebruik maakt van hout krijgt de spoorligger veel voordelen mee, zoals uitstekende isolatie-eigenschappen, geringe temperatuurinvloed, uitstekende flexibiliteit, eenvoudige verwerking, lichtgewicht en ze zijn eenvoudig te vervangen.

Spoorbielzen gebruiken in de tuin

Met de talloze voordelen kan de houten dwarsligger zowel in tuinen als in de transportinfrastructuur worden gebruikt. Ze kunnen worden gebruikt voor trappen, om grenzen te markeren, voor verhoogde bloemenbedden, vijvers, kenmerkende muren en zelfs stapstenen of paden.

De levensduur van een spoorbiels

Als het hout goed wordt behandeld, kan de levensduur van een houten spoorbiels worden verlengd tot 15 jaar intensief gebruik en blootstelling aan de elementen. In een tuin kunnen ze nog langer meegaan. Onbehandelde spoorbielzen kunnen ook heel lang meegaan, dus maak je geen zorgen als je de rustieke, onafgewerkte look prefereert.

Het doel is echter niet universeel. Het is belangrijk om dit te vermelden om ervoor te zorgen dat je de juiste materialen voor je project selecteert. Je moet geen spoorbielzen gaan gebruiken om spoorbielzen te gebruiken. Wij van Platenburg hebben erg veel ervaring met het gebruik van spoorbielzen en adviseren je graag als je spoorbielzen wilt gebruiken in je tuin.

Spoorbielzen kopen? Wij helpen je graag!

Bij Platenburg vinden we het een voorrecht om onze klanten een uitgebreide selectie gebruikte spoorbielzen te bieden. Alle materialen zijn afkomstig van een betrouwbare producent, zodat je kunt vertrouwen op de kwaliteit.

Producten van goede kwaliteit maken echter alleen deel uit van het bedrijf; we leggen ook de nadruk op het leveren van een fantastische klantenservice. Van begin tot eind hopen we dat je een geweldige ervaring zult hebben om met ons samen te werken.

Laat ons weten of we iets voor je kunnen doen, of het nu gaat om informatie over de spoorbielzen die we kunnen leveren, het gebruik ervan of hoe je ze het beste kunt monteren. We kunnen altijd helpen.