Tips & tricks voor spoorbielzen gebruiken in de tuin

Spoorbielzen zijn heel erg geschikt om te gebruiken in de tuin. Bijvoorbeeld om een trap, meubels of bloembakken te maken. Je kunt er ook delen van je tuin mee afschermen of een zandbak voor de kinderen maken. We leggen je stap voor stap uit hoe je spoorbielzen het beste in de tuin kunt gebruiken.

Bedenk wat je met de spoorbielzen wilt doen en waar ze moeten komen

Stel dat je een bloembak wilt maken. Bedenk eerst waar je hem wilt hebben en wat de afmetingen moeten zijn. Wij kunnen de spoorbielzen voor je in de gewenste afmetingen zagen, zodat je dat thuis niet meer hoeft te doen.

Leg de spoorbielzen op de grond

We gaan even door op de bloembak. Leg de spoorbielzen op de grond in de vorm van een vierkant of driehoek en zorg dat de bielzen elkaar in een hoek van 90 graden raken. Zorg ervoor dat de ondergrond stevig en vlak is. De meeste mensen leggen de bielzen gewoon op de aarde, gras of beton, maar perfectionisten zullen eerst een fundering van aarde of beton maken. Het is slim om een drainage aan te leggen, omdat de de bak anders een vijver wordt en je planten zullen verdrinken.

Maak de spoorbielzen aan elkaar vast

Vervolgens ga je de spoorbielzen aan elkaar maken. Je kunt hiervoor het beste zelfborende schroeven gebruiken, zoals Timberlok, of schroeven met een torx kop. Schroef ze aan elkaar op de hoeken en zorg ervoor dat minstens een halve centimeter in de naastliggende biels gaat. Gebruik twee schroeven per hoek om het stevig te krijgen.

Plaats de volgende laag

Als je een tweede of derde laag wilt herhaal je de vorige stappen, maar zorg er wel voor dat de bielzen elkaar overlappen zoals bij het metselen van een muurtje. Gebruik weer twee schroeven per hoek en maak de bielzen ook boven op elkaar vast. Zorg er dus voor dat je schroeven lang genoeg zijn. Je kunt een metaalstrip gebruiken zodat het allemaal wat steviger wordt.

Plaats plastic onder de bielzen

Zodat het hout niet gaat rotten. Je kunt hier het beste vijverfolie voor gebruiken, zo gaan de bielzen een stuk langer mee.

Vul het met grond

Voordat je gaat vullen met zakken compost, topaarde of mest, is het slim om stenen op de bodem te leggen om de afvoer te bevorderen. Je kunt eigenlijk alle grond gebruiken die bij je planten past. De grond zal wel sneller voedingsstoffen verliezen, dus het is slim om een mix te gebruiken van 50 procent tuingrond en 50 procent turf of compost. Gebruik houtsnippers of schors om het vochtgehalte te verbeteren.

En tot slot: vul het met je planten!

Spoorbielzen bestellen

Geïnspireerd geraakt? Ga deze zomer lekker aan de gang en maak die vijver! Wij bezorgen de spoorbielzen door heel Nederland aan huis, ideaal! Je kunt ons bereiken op 0486 46 4161.

[fts_pinterest type=boards_list pinterest_name=platenburgspoorbielzen boards_count=6]