Heb je wat groot ingekocht en heb je spoorbielzen over? Of is je inspiratie op? Wij hebben de drie meest gebruikte toepassingen voor spoorbielzen op een rijtje gezet. 

De populariteit van spoorbielzen in tuinen is de laatste jaren enorm toegenomen. Steeds meer mensen gaan terug naar de basis en worden creatiever met het gebruik van spoorbielzen. Soms worden spoorbielzen gebruikt voor de finishing touch van creaties of er worden hele tuinontwerpen mee gemaakt. Platenburg Spoorwerken heeft spoorbielzen in verschillende soorten en maten, zodat je altijd kunt maken wat je voor ogen hebt. We geven je vier opties die je misschien nog niet overwogen had.

Een terras

Bielzen zijn perfect voor het maken van een terras of het aanleggen van een trap. Als je de positie van de spoorbielzen afwisselt kun je een sterke en stevige buitentrap maken. Wil je een terras maken? Gebruik dan ook bouwstenen of beton, zo krijg je een terras dat de tand des tijds zeker zal doorstaan.

Bloembakken

Spoorbielzen worden ook vaak gebruikt om bloembakken van te maken, wat zorgt voor een unieke, opvallende en praktische toevoeging aan je tuin. Leg de spoorbielzen in een halfdroog betonnen ondergrond en stapel ze wisselend op, alsof je een muurtje metselt. Met een stalen plug verbind je het beton met de bielzen, waardoor het een stevig geheel vormt. Planten maar!

Spoorbielzen over? Gebruik ze als hekpalen

Dankzij hun dikke en stevige karakter zijn spoorbielzen ook goed geschikt om hekpalen van te maken. Zo kun je bijvoorbeeld een verhoging afbakenen of je tuin op te delen in verschillende delen. Heb je dieren in je tuin? Dan zijn spoorbielzen ook perfect voor het maken van een stevig hekwerk. Spoorbielzen zien er erg klassiek uit en ze vormen een pittoreske manier om elementaire elementen toe te voegen aan je tuin. Het aanleggen van een hek van spoorbielzen is eigenlijk hetzelfde als met ieder ander hek, maar de bielzen zijn wel wat korter, waardoor een gedeelte van de biels onder de grond zal moeten worden bevestigd voor versteviging. Houd daar dus rekening mee als je de bielzen aanschaft.

Een muurtje

Had je er ook al aan gedacht dat je zelfs een schutting van spoorbielzen kunt maken? Je kunt ervoor kiezen de bielzen verticaal in de grond te zetten en de hoogte af te wisselen, voor een speels effect, maar je kunt ze ook horizontaal opstapelen.

spoorbielzen muur

Wat ga jij met je bielzen doen?