Je wilt iets met spoorbielzen, maar je weet nog niet wat? Spoorbielzen hebben tal van mogelijkheden in huis en in de tuin, maar je kunt ze zelf ook een hele nieuwe uitstraling geven. Spoorbielzen pimpen is niet heel lastig, we geven je een aantal tips. 

Ten eerste adviseren wij je graag over de bielzen die je wilt kopen. Als je wilt kunnen wij ze voor je in de gewenste maat zagen, zodat ze zelfs mee in de auto kunnen. Denk daarom van te voren goed na over de maat, je wilt niet tot de conclusie komen dat je muurtje net te kort is of je tuinpad net te smal. Je kunt ze ook zelf zagen, maar houd er rekening mee dat je dat met een gewone handzaag echt niet gaat lukken!

De volgende stap: laad die zware palen uit en leg ze op een stevige ondergrond zodat je ze kunt bewerken, bijvoorbeeld een stevige werkbank. Je kunt ze ook op twee stoelen leggen en die vastzetten met een klem.

Spoorbielzen pimpen met een schuurmachine

Vervolgens pak je een schuurmachine. Je hoeft niet helemaal los te gaan, haal er gewoon een halve millimeter af en je ziet het mooie hout al dat eronder zit. Ineens heb je schone bielzen, die weer als nieuw zijn!

Schuur ze met de hand nog even na, eerst met een grof schuurpapiertje en dan met een fijn, zodat alles lekker zacht wordt.

De spoorbielzen pimpen met verf

Nu kun je met de verfkwast aan de gang. De mogelijkheden zijn eindeloos, je kunt kiezen voor een mooie hoogglanslak, zodat je de natuurlijke look van het hout weer terugkrijgt, of je schildert ze in een kleur. In huis kan het mooi zijn als ze bij de rest van je interieur passen, maar buiten staat een houtglans weer wat mooier.

Verf verschillende lagen, een keer is vast en zeker niet genoeg. Ook omdat je wilt dat de spoorbielzen weer goed beschermd zijn tegen invloeden van buitenaf.