Een tafel maken van spoorbielzen

Spoorbielzen kun je niet alleen gebruiken in de tuin, ook in huis staan ze helemaal niet verkeerd. Wie een beetje handig is, kan zo zelf een tafel maken van spoorbielzen. Je kunt ervoor kiezen de hele biels te gebruiken, of het te combineren met staal. Voor welke uitwerking ga jij?

Vroeger werden de tussenleggers op het spoor gemaakt van hout. Ze werden altijd gemaakt van gecreosoteerd eikenhout. Door de jaren heen zijn de eiken houten bielzen veelal vervangen door betonnen dwarsliggers, vooral op de hoofdbanen waar veel treinverkeer komt worden de bielzen nu vervangen. Op plekken met opstel- of rangeersporen zie je nog vaak houten dwarsliggers.

Platenburg spoorwerken is druk bezig met het vernieuwen van het spoor en daarbij komen eiken spoorbielzen vrij, die jij weer kunt gebruiken in de tuin of in huis. Je kunt er een eettafel, bijzettafel of tuintafel van maken.

Een tafel maken van spoorbielzen

Er is geen vaste vorm die je aan moet houden als je een tafel gaat maken van spoorbielzen. Je kunt ervoor kiezen enkel het blad van spoorbielzen te maken en het onderstel van staal, wat het een industrieel effect geeft. Wil je een dik blad, dan laat je de spoorbielzen gewoon in hun huidige vorm. Maar we kunnen ze ook in de lengte voor je doorzagen als je een dunner tafelblad wilt.

Een lagere tafel maken van spoorbielzen

Je kunt er ook voor kiezen om twee of vier bielzen liggend als poten te gebruiken en daar bovenop een blad te plaatsen, of nog een aantal spoorbielzen in de lengte. Dit staat vooral in de tuin erg stoer, of als salontafel omdat het wat lager is. Om het af te maken kun je er nog een set stoelen bij maken.

Spoorbielzen bestellen

Geïnspireerd geraakt? Ga deze zomer lekker aan de gang en maak die tafel!. Wij bezorgen de spoorbielzen door heel Nederland aan huis, ideaal! Je kunt ons bereiken op 0486 46 4161.

[fts_pinterest type=boards_list pinterest_name=platenburgspoorbielzen boards_count=6]