Spoorbielzen zijn een prachtig materiaal voor gebruik in elke tuin. Je kunt ze op veel verschillende manieren inzetten. Maar wat kun je doen en hoe kun je het het beste aanpakken? Wij verzamelen tips voor het gebruik van spoorbielzen in de tuin.

Je moet een aantal dingen in de gaten houden wanneer je spoorbielzen in de tuin gaat gebruiken. Gebruik de juiste spoorbiels voor de juiste tuin. Ga je voor gebruikte of nieuwe? Gebruikte spoorbielzen zijn erg zwaar en je zult altijd minstens twee mensen nodig hebben om ze op de juiste plek te krijgen. Zorg daarom dat je hulp hebt, vele handen maken licht werk!

Denk ook na over het formaat. Je hebt verschillende formaten bielzen. Wil je ze gebruiken om meubels van te maken? Zoek dan een spoorbiels die groot genoeg is voor de hoogte van het bankje en de rugleuning. Spoorbielzen zijn gemakkelijk in gebruik. Gebruik verbindingsbouten en zorgen ervoor dat de grond vlak is voordat je aan de gang gaat.

Wat je allemaal kunt maken van bielzen
Spoorbielzen zijn ook geweldig voor het ontwerp van meubels. Ze zijn zowel mooi als functioneel. Je kunt ervoor kiezen de hele spoorbiels te gebruiken, maar je kunt ze ook verticaal doorzagen. Maar je kunt er nog meer mee doen:

  • Voeg water toe aan je tuin en gebruik bielzen als vijverrand. Op het hout kun je een fontein maken door een paar gaten te boren.
  • bloembakken, tuinieren gaat namelijk een stuk makkelijker als je het een stukje boven de grond doet.
  • Om hoogteverschil te krijgen in je tuin. Of om netjes om te gaan met hoogteverschil in je tuin.
  • Op de vloer. Let er wel op dat dit glad kan zijn, dus maak gebruik van gravel of antislip-strips.
  • Om structuur in je tuin te krijgen. Je kunt bielzen in de tuin gebruiken om paden te bouwen of een buitenkamer te maken. Maak dwarsbalken om de perfecte buitenruimte te creëren. Ze zijn ook perfect voor het toevoegen van verlichting aan je tuin of om een hangmat aan te hangen.
  • Je kunt er ook planken van maken, waar je dingen op kwijt kunt. Of maak er een kleine boekenkast van.

Voordat je spoorbielzen gaat kopen
Denk voor je bij ons komt na over wat je met de spoorbielzen wilt gaan doen. Wij kunnen ze voor je op maat zagen, dus weet welke afmetingen je moet hebben. En denk goed na over hoe je de bielzen moet vervoeren.