Van spoorbiels naar kunstwerk:

Natanel Gluska is een Zwitserse artiest die op dit moment woont en werkt in Singapore. Gluska is bekend door het maken van unieke, handgemaakte meubelstukken die collector’s items worden. 

Het afgelopen decennium zijn de unieke kunstwerken van Gluska zeer gewild geworden bij klanten over de hele wereld, waaronder Ian Schrager, Philippe Starck, Karl Lagerfeld en Donna Karan. Zijn werk was te zien op de Kortrijk Biënnale, Sotheby’s Gallery en Art Basel. Hier transformeert hij onbehandeld Australisch Jarrah-hout van teruggewonnen spoorbielzen in kunstmeubels die zowel qua vorm als functie erg mooi zijn.

Zo maakte hij onder andere een prachtige krokodil, waarbij gekeken is naar de oorspronkelijke vorm en het gebruiken van het potentieel dat beschikbaar is. Er wordt geen materiaal verspild, Gluska maakte ook een bijzettafel van gerecycled Jarrah-hout en daarmee laat hij zien dat het goed is om oud materiaal nieuw leven in te blazen en dat dat op heel veel manieren kan.

Een oude spoorbiels geeft het kunstwerk een uniek verhaal mee. Gluska maakte onder andere een tafel van 70 gerecyclede houten spoorbielzen, die allemaal een nieuwe staat, textuur en vorm kregen. In zijn werk benadrukt Gluska niet alleen de oorsprong van het hout, hij benadrukt ook de schoonheid in een ander perspectief.